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Un buisson ou un arbuste bas. Il atteint 2 m de haut. Les brindilles sont grises. Les feuilles ont des dents peu profondes et émoussées. Il perd ses feuilles au cours de l'année. Le fruit est légèrement plus petit qu'un jujube et moins sucré. Il est rond et orange jaunâtre à violet{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : A low bush or shrub. It grows 2 m tall. The twigs are grey. The leaves have shallow, blunt teeth. It loses its leaves during the year. The fruit is slightly smaller than a jujube and less sweet. It is round and yellowish-orange to purple{{{0(+x).
Culture
:
Il peut être cultivé comme haie{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : It can be grown as a hedge{{{0(+x).
Consommation
(rapports de comestibilité, parties utilisables et usages alimentaires correspondants) :
C'est une plante méditerranéenne. Il pousse dans des habitats secs. Il pousse au Sahel et au Sahara en Afrique de l'Ouest. Il peut pousser dans des endroits arides{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : It is a Mediterranean plant. It grows in dry habitats. It grows in the Sahel and Sahara in West Africa. It can grow in arid places{{{0(+x).
dont livres et bases de données : 0"Food Plants International" (en anglais) ;
dont biographie/références de "FOOD PLANTS INTERNATIONAL" : Al-Qura'n, S. A., 2010, Ethnobotanical and Ecological Studies of Wild Edible Plants in Jordan. Libyan Agriculture Research Center Journal International 1(4):231-243 ; Blamey, M and Grey-Wilson, C., 2005, Wild flowers of the Mediterranean. A & C Black London. p 130 ; Boudraa, S. et al, 2010, Mineral and vitamin composition of fruits of five underexploited species in Algeria: Fruits. Vol. 65:75-84 ; Burkill, H. M., 1985, The useful plants of west tropical Africa, Vol. 4. Kew. ; Ciftcioglu, C. G., 2015, Sustainable wild-collection of medicinal and edible plants in Lefke region of North Cyprus. Agroforest Syst. Springer ; Della, A., et al, 2006, An ethnobotanical survey of wild edible plants of Paphos and Larnaca countryside of Cyprus. J. Ethnobiol. Ethnomed. 2:34 ; J. B. A. P. M. de Lamarck & L. A. J. Desrousseaux, Encycl. 3:317. 1789 ; Ertug, F, Yenen Bitkiler. Resimli Türkiye Florası -I- Flora of Turkey - Ethnobotany supplement ; Facciola, S., 1998, Cornucopia 2: a Source Book of Edible Plants. Kampong Publications, p 192 ; Flowerdew, B., 2000, Complete Fruit Book. Kyle Cathie Ltd., London. p 163 ; Gouldstone, S., 1983, Growing your own Food-bearing Plants in Australia. Macmillan p 104 ; Hedrick, U.P., 1919, (Ed.), Sturtevant's edible plants of the world. p 705 ; http://cypruswildflowers.com ; INFOODS:FAO/INFOODS Databases ; Jardin, C., 1970, List of Foods Used In Africa, FAO Nutrition Information Document Series No 2.p 169 ; John, L., & Stevenson, V., 1979, The Complete Book of Fruit. Angus & Robertson p 165 ; Nassif, F., & Tanji, A., 2013, Gathered food plants in Morocco: The long forgotten species in Ethnobotanical Research. Life Science Leaflets 3:17-54 ; Rivera, D. et al, 2006, Gathered Mediterranean Food Plants - Ethnobotanical Investigations and Historical Development, in Heinrich M, Müller WE, Galli C (eds): Local Mediterranean Food Plants and Nutraceuticals. Forum Nutr. Basel, Karger, 2006, vol 59, pp 18–74 ; Royal Botanic Gardens, Kew (1999). Survey of Economic Plants for Arid and Semi-Arid Lands (SEPASAL) database. Published on the Internet; http://www.rbgkew.org.uk/ceb/sepasal/internet [Accessed 10th June 2011] ; Tanji, A and Nassif, F., 1995, Edible Weeds in Morocco. Weed Technology. Vol. 9, No. 3, pp. 617-620 ; Tardio, J., et al, Ethnobotanical review of wild edible plants in Spain. Botanical J. Linnean Soc. 152 (2006), 27-71 ; Tukan, S. K., et al, 1998, The use of wild edible plants in the Jordanian diet. International Journal of Food Sciences and Nutrition. 49:225-235 ; Uphof, ; van Wyk, B., 2005, Food Plants of the World. An illustrated guide. Timber press. p 391
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