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: Les jeunes feuilles sont cuites comme légume. Les feuilles sont utilisées pour le sarma en Turquie. Ils sont enroulés autour d'une garniture de riz ou de viande hachée. Ils sont également utilisés dans la soupe{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : The young leaves are cooked as a vegetable. The leaves are used for sarma in Turkey. They are rolled around a filling of rice or minced meat. They are also used in soup{{{0(+x).
C'est une plante tempérée. Il pousse dans les prairies humides et près des ruisseaux du niveau de la mer à 1500 m d'altitude. Il est difficile d'atteindre la zone 4-8{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : It is a temperate plant. It grows in wet meadows and near streams from sea level to 1,500 m above sea level. It is hardy to zone 4-8{{{0(+x).
Localisation
:
Autriche, Balkans, Bosnie, Grande-Bretagne, Caucase, République tchèque, Europe, Italie, Amérique du Nord, Scandinavie, Slovénie, Espagne, Turquie{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : Austria, Balkans, Bosnia, Britain, Caucasus, Czech Republic, Europe, Italy, North America, Scandinavia, Slovenia, Spain, Turkey{{{0(+x).
Notes
:
Il est utilisé comme médicament pour réduire la migraine{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : It is used as a medicine to reduce migraine{{{0(+x).
dont livres et bases de données : 0"Food Plants International" (en anglais) ;
dont biographie/références de "FOOD PLANTS INTERNATIONAL" : Dogan, Y., et al, 2015, Of the importance of a leaf: the ethnobotany of sarma in Turkey and the Balkans. Journal of Ethnobiology and Ethnomedicine, 11:56 ; Ertug, F, Yenen Bitkiler. Resimli Türkiye Florası -I- Flora of Turkey - Ethnobotany supplement ; http://www.botanic-gardens-ljubljana.com/en/plants ; Kayabasi, N. P., et al, 2018, Wild edible plants and their traditional use in the human nutrition in Manyas (Turkey). Indian Journal of Traditional Knowledge. Vol. 17(2), April 2018, pp 299-306 ; Redzic, S. J., 2006, Wild Edible Plants and their Traditional Use in the Human Nutrition in Bosnia-Herzegovina. Ecology of Food and Nutrition, 45:189-232 ; Redzic, S., 2010, Use of Wild and Semi-Wild Edible Plants in Nutrition and Survival of People in 1430 Days of Siege of Sarajevo during the War in Bosnia and Herzegovina (1992–1995). Coll. Antropol 34 (2010) 2:551-570 ; Simkova, K. et al, 2014, Ethnobotanical review of wild edible plants used in the Czech Republic. Journal of Applied Botany and Food Quality 88, 49-67
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