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Une herbe. Elle pousse de 30 cm à 1,5 m de haut. Les tiges sont dressées et velues. Les feuilles inférieures sont oblongues et en anneaux. Les feuilles sont velues et ont des dents. Ils mesurent 10 cm de long. Les capitules ont environ 80 fleurs blanches bien tassées. Ceux-ci ont des disques jaunes autour d'eux{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : A herb. It grows 30 cm to 1.5 m tall. The stems are erect and hairy. The lower leaves are oblong and in rings. The leaves are hairy and have teeth. They are 10 cm long. The flower heads have about 80 tightly packed white flowers. These have yellow diskes around them{{{0(+x).
Consommation
(rapports de comestibilité, parties utilisables et usages alimentaires correspondants) :
C'est une plante tempérée. Il pousse dans les sites perturbés partout au Canada. En Chine, il passe du niveau de la mer à 1 100 m d'altitude{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : It is a temperate plant. It grows in disturbed sites throughout Canada. In China it grows from sea level to 1,100 m above sea level{{{0(+x).
Localisation
:
Asia, Canada, China, Korea, Europe, India, Italy, Japan, Korea, North America*, Slovenia, Tibet, USA{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : Asia, Canada, China, Korea, Europe, India, Italy, Japan, Korea, North America*, Slovenia, Tibet, USA{{{0(+x).
Notes
:
Il existe environ 200 espèces d'Erigeron{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : There are about 200 Erigeron species{{{0(+x).
dont livres et bases de données : 0"Food Plants International" (en anglais) ;
dont biographie/références de "FOOD PLANTS INTERNATIONAL" : Arora, R. K., 2014, Diversity in Underutilized Plant Species - An Asia-Pacific Perspective. Bioversity International. p 40 ; Chen, B. & Qiu, Z., Consumer's Attitudes towards Edible Wild Plants, Ishikawa Prefecture, Japan. p 23 www.hindawi.com/journals/ijfr/aip/872413.pdf ; Hwang, H., et al, 2013, A Study on the Flora of 15 Islands in the Western Sea of Jeollanamdo Province, Korea. Journal of Asia-Pacific Biodiversity Vol. 6, No. 2 281-310 ; Hwang, HS, et al, 2014, Distribution characteristics of plant in the Ungseokbong Mountain, Gyeongsangnam-do, Korea. Journal of Asia-Pacific Biodiversity. 7(2014) e164-e178 ; Kim, H. & Song, M., 2013, Ethnobotanical analysis for traditional knowledge of wild edible plants in North Jeolla Province (Korea). Genetic. Resour. Crop Evol. (2013) 60:1571-1585 ; MacKinnon, A., et al, 2009, Edible & Medicinal Plants of Canada. Lone Pine. p 347 ; Paoletti, M.G., Dreon, A.L., and Lorenzoni, G.G., 1995, Pistic, Traditional Food from Western Friuli, NE Italy. Economic Botany 49(1) pp 26-30 ; Pemberton, R. W. & Lee, N. S., 1996, Wild Food Plants in South Korea: Market Presence, New Crops, and Exports to the United States. Economic Botany, Vol. 50, No. 1, pp. 57-70 ; Plants for a Future database, The Field, Penpol, Lostwithiel, Cornwall, PL22 0NG, UK. http://www.scs.leeds.ac.uk/pfaf/ ; Syn. pl. 2(2):431. 1807 ; www.ediblewildfood.com
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