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Une petite herbe rampante. Les feuilles ont des tiges. Ils sont alternatifs. Les feuilles ont une structure feuillue près de la base. Les folioles sont presque sans tige et sont ovales. Ils se rétrécissent jusqu'à la pointe et ont de fines dents. Ils ont une couche poilue blanche en dessous. Les fleurs ont des tiges et des bractées. Ils sont roses. Les fruits sont noirs à maturité.
Original : A small trailing herb. The leaves have stalks. They are alternate. The leaves have a leafy structure near the base. Leaflets are almost without stalks and are oval. They taper to the tip and have fine teeth. They have a white hairy layer underneath. The flowers have stalks and bracts. They are pink. The fruit are black when ripe. Possibly now Rubus niveus Thung{{{0(+x).
Culture
:
Les plantes peuvent être cultivées à partir de ramifications de racines ou de graines{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : Plants can be grown from root offshoots or seeds{{{0(+x).
Consommation
(rapports de comestibilité, parties utilisables et usages alimentaires correspondants) :
dont livres et bases de données : 0"Food Plants International" (en anglais) ;
dont biographie/références de "FOOD PLANTS INTERNATIONAL" : Aryal, K. P., et al, 2018, Diversity and use of wild and non-cultivated edible plants in the Western Himalaya. Journal of Ethnobiology and Ethnomedicine (2018) 14:10 ; Bajracharya, D., 1980, Nutritive Values of Nepalese Edible Wild Fruits. Z. Lebensm. Unters. Forsch. 171: 363-366 ; Bhattarai, S and Chaudary, R. P., 2009, Wild Edible Plants Used by the People of Manang District, Central Nepal. Ecology of Food and Nutrition, 48:1-20 ; Ghimeray, A. K., Lamsal, K., et al, 2010, Wild edible angiospermic plants of the Illam Hills (Eastern Nepal) and their mode of use by local community. Korean J. Pl. Taxon. 40(1) ; Manandhar, N.P., 2002, Plants and People of Nepal. Timber Press. Portland, Oregon. p 404 ; Prodr. fl. nepal. 256. 1825 ; Radha, B., et al, 2013, Wild Edible Plant Resources of the Lohba Range of Kedarnath Forest Division (KFD), Garhwal Himalaya, India. Int. Res J. Biological Sci. Vol. 2 (11), 65-73 ; Sharma, P., et al, 2013, Wild edibles of Murari Devi and surrounding areas in Mandi district of Himachal Pradesh, India. International Journal of Biodiversity and Conservation. Vol. 5(9), pp. 580-592, September 2013 ; Thakur, D., et al, 2017, Why they eat, what they eat: patterns of wild edible plants consumption in a tribal area of Western Himalaya. Journal of Ethnobiology and Ethnomedicine (2017) 13:70 ; Upreti, K., et al, 2010, Diversity and Distribution of Wild Edible Fruit Plants of Uttarakhand. Bioversity Potentials of the Himalaya. p 185 ; www.Efloras.org Annotated checklist of the Flowering Plants of Nepal.
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