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: Il est utilisé pour emballer les sushis (riz vinaigré). Il peut être séché et pré-grillé, assaisonné et préparé sous d'autres formes. Il est consommé dans les soupes de légumes de la mer .
Il est utilisé comme gel en cuisine{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : It is used for wrapping sushi (vinegared rice). It can be dried and pretoasted, seasoned, and prepared in other forms. It is eaten in sea vegetable soups.It is used as a gel in cooking{{{0(+x).
dont livres et bases de données : 0"Food Plants International" (en anglais) ;
dont biographie/références de "FOOD PLANTS INTERNATIONAL" : Crowe, A., 1997, A Field Guide to the Native Edible Plants of New Zealand. Penguin. p 148 ; Facciola, S., 1998, Cornucopia 2: a Source Book of Edible Plants. Kampong Publications, p 258 ; Fujiwara-Arasaki, T. et al, 1984, The protein value in human nutrition of edible marine algae in Japan. Hydrobiologia 116/117, 513-516 ; http://www.seavegetables.com ; Hu, Shiu-ying, 2005, Food Plants of China. The Chinese University Press. p 261 ; Kiple, K.F. & Ornelas, K.C., (eds), 2000, The Cambridge World History of Food. CUP p 238, 1799 ; Lee, B., 2008, Seaweed Potential as a marine vegetable. RIRDC Publication No. 08/009 ; Pereira, L., 2011, A Review of the Nutrient Composition of Selected Edible Seaweeds. In Seaweed. Pomin V. H., (Ed.) Nova Science Publishers, Inc ; Pillay, T. V. R. & Kutty, M. N., 2005, Aquaculture Principles and Practices. 2nd edition. Blackwell. p. 580 ; Ruperez, P. et al, 2001, Dietary fibre and physicochemical properties of edible Spanish seaweeds. Eur. Food Res. Technol. 212: 349-354 ; Solomon, C., 2001, Encyclopedia of Asian Food. New Holland. p 335 ; Subba Rao, G.N., 1965, Uses of seaweed directly as human food. Indo-Pacific Fisheries Council Regional Studies 2:1-32 ; Teas, J. et al, 2004, Variability of Iodine Content in Common Commercially Available Edible Seaweeds. Thyroid. Vol. 14, No. 10 ; Xia, B., and Abbott, I.A., 1987, Edible seaweeds of China and their place in the Chinese diet. Economic Botany 41:341-53 ; Zemke-White, W. L. & Ohno, M., 1999, World seaweed utilisation: An end-of-century summary. Journal of Applied Phycology 11: 369-376
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