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Une herbe de la famille taro. Le bulbe mesure 5 cm de diamètre. La tige de la feuille mesure 40 cm de long. Il est vert à violet avec des taches ou des imperfections. Il produit une seule feuille divisée en folioles. La fleur est entourée d'une spathe blanche. C'est 6 cm de long. Il est crème à l'extérieur et rouge à l'intérieur. La fleur en forme d'épi mesure 10 à 20 cm de long. Il devient jaune ou orange{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : A taro family herb. The corm is 5 cm across. The leaf stalk is 40 cm long. It is green to purple with spots or blemishes. It produces a single leaf that is divided into leaflets. The flower is surrounded by a white spathe. This is 6 cm long. It is cream outside and red inside. The spike like flower is 10-20 cm long. It turns yellow or orange{{{0(+x).
Consommation
(rapports de comestibilité, parties utilisables et usages alimentaires correspondants) :
dont livres et bases de données : 0"Food Plants International" (en anglais) ;
dont biographie/références de "FOOD PLANTS INTERNATIONAL" : Ambasta, S.P. (Ed.), 2000, The Useful Plants of India. CSIR India. p 36 ; Arinathan, V., et al, 2007, Wild edibles used by Palliyars of the western Ghats, Tamil Nadu. Indian Journal of Traditional Knowledge. 6(1) pp 163-168 ; Baro, D., Baruah, S. and Borthukar, S. K. 2015, Documentation on wild vegetables of Baksa district, BTAD (Assam). Scholars Research Library. Archives of Applied Science Research, 2015, 7 (9):19-27 ; Lim, T. K., 2015, Edible Medicinal and Non Medicinal Plants. Volume 9, Modified Stems, Roots, Bulbs. Springer p 9, 80 ; Marandi, R. R. & Britto, S. J., 2015, Medicinal Properties of Edible Weeds of Crop Fields and Wild plants Eaten by Oraon Tribals of Latehar District, Jharkhand. International Journal of Life Science and Pharma Research. Vo. 5. (2) April 2015 ; Narzary, H., et al, 2013, Wild Edible Vegetables Consumed by Bodo tribe of Kokrajhar District (Assam), North-East India. Archives of Applied Science Research, 5(5): 182-190 ; Rajkalkshmi, P. et al, 2001, Total carotenoid and beta-carotene contents of forest green leafy vegetables consumed by tribals of south India. Plant Foods for Human Nutrition 56:225-238 ; Tamil herbs, 2007, Edible Plants of the Tropical Dry Evergreen Forest. ; Teron, R. & Borthakur, S. K., 2016, Edible Medicines: An Exploration of Medicinal Plants in Dietary Practices of Karbi Tribal Population of Assam, Northeast India. In Mondal, N. & Sen, J.(Ed.) Nutrition and Health among tribal populations of India. p 149 ; WATT ; WATT (As Synantherias sylvatica)
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