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: Les feuilles et les fleurs sont consommées dans les soupes. Les fleurs sont également poêlées.
Ils sont également utilisés pour les tisanes{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : The leaves and flowers are eaten in soups. The flowers are also pan fried. They are also used for herbal teas{{{0(+x).
Original : Asia, China, Fiji, India, Japan, Korea, Pacific, Sri Lanka{{{0(+x).
Notes
:
Il existe environ 20 à 40 espèces de chrysanthème et de nombreuses variétés cultivées. Composition chimique (fleurs): Protéine = 1,9%. Lipides = 0,91%. Glucides = 5,3 %%. Cendres = 0,66%{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : There are about 20-40 Chrysanthemum species and many cultivated varieties. Chemical composition (flowers): Protein = 1.9%. Fat = 0.91%. Carbohydrate = 5.3%%. Ash = 0.66%{{{0(+x).
dont livres et bases de données : 0"Food Plants International" (en anglais) ;
dont biographie/références de "FOOD PLANTS INTERNATIONAL" : Arora, R. K., 2014, Diversity in Underutilized Plant Species - An Asia-Pacific Perspective. Bioversity International. p 38 (As Chrysanthemum sinense) ; Famine foods (As Chrysanthemum sinense) ; Hui, Y. H., Handbook of Food Science, Technology, and Engineering. Volume 2. Table 98:8 ; Kim, H. & Song, M., 2013, Ethnobotanical analysis for traditional knowledge of wild edible plants in North Jeolla Province (Korea). Genetic. Resour. Crop Evol. (2013) 60:1571-1585 ; Li, D. et al, 2017, Ethnobotanical survey of herbal tea plants from the traditional markets in Chaoshan, China. Journal of Ethnopharmacology. 205 (2017) 195-206 ; Lim, T. K., Edible Medicinal and Non-Medicinal Plants Volume 7 Flowers ; Liu, Yi-tao, & Long, Chun-Lin, 2002, Studies on Edible Flowers Consumed by Ethnic Groups in Yunnan. Acta Botanica Yunnanica. 24(1):41-56 ; Purseglove, J.W., 1968, Tropical Crops Dicotyledons, Longmans. p 58 (As Chrysanthemum sinense) ; READ (As Chrysanthemum sinense) ; Trans. Linn. Soc. London 14:145. 1825 (As Chrysanthemum sinense) ; van Wyk, B., 2005, Food Plants of the World. An illustrated guide. Timber press. p 131 (As Chrysanthemum x morifolium) ; Zeng, Y., et al, 2014, Evaluation of antioxidant activities of extracts from 19 Chinese edible flowers. SpringerPlus 2014, 3:315
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