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Un arbuste en difficulté. Il pousse environ 3 m de haut. Les feuilles sont alternes et ont un nombre impair de folioles. Les folioles ont des tiges courtes. Ils sont ovales et peuvent avoir une pointe acérée. Ils sont couverts de poils fins au-dessus et de poils gris aplatis en dessous. Les fleurs sont roses ou violettes. Ils se produisent le long des tiges à l'aisselle des feuilles{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : A straggling shrub. It grows about 3 m high. The leaves are alternate and have an odd number of leaflets. The leaflets have short stalks. They are oval and can have a sharp tip. They are covered with fine hairs above and grey flattened hairs underneath. The flowers are pink or violet. The occur along stalks in the axils of leaves{{{0(+x).
Culture
:
Les plantes sont cultivées à partir de graines{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : Plants are grown from seed{{{0(+x).
Consommation
(rapports de comestibilité, parties utilisables et usages alimentaires correspondants) :
C'est une plante subtropicale. Il pousse dans tout le Népal entre 300 et 1900 m d'altitude. Il pousse dans des endroits ouverts et secs{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : It is a subtropical plant. It grows throughout Nepal between 300-1900 m altitude. It grows in open, dry places{{{0(+x).
dont livres et bases de données : 0"Food Plants International" (en anglais) ;
dont biographie/références de "FOOD PLANTS INTERNATIONAL" : Ambasta, S.P. (Ed.), 2000, The Useful Plants of India. CSIR India. p 288 ; Bandana, P. & Debabrata, P., 2015, Wild Edible Plant Diversity and its Ethno-medicinal use by Indigenous Tribes of Koraput, Odisha, India. Research Journal of Agriculture and Forestry Sciences. Vol. 3(9), 1-10, October (2015) ; Dangol, D. R., 2002, Economic uses of forest plant resources in western Chitwan, Nepal. Banko Janakari, 12(2): 56-64 ; Dobriyal, M. J. R. & Dobriyal, R., 2014, Non Wood Forest Produce an Option for Ethnic Food and Nutritional Security in India. Int. J. of Usuf. Mngt. 15(1):17-37 ; Fl. ind. ed. 1832, 3:382. 1832 (Hort. bengal. 57. 1814, nom. nudum) ; Joshi, N., et al, 2007, Traditional neglected vegetables of Nepal: Their sustainable utilization for meeting human needs. Tropentag 2007. Conference on International Agricultural Research for Development. ; Kala, C. P., 2009, Aboriginal uses and management of ethnobotanical species in deciduous forests of Chhattisgarh state in India. Journal of Ethnobiology and Ethnomedicine. 5:32 ; Manandhar, N.P., 2002, Plants and People of Nepal. Timber Press. Portland, Oregon. p 273 ; Marandi, R. R. & Britto, S. J., 2015, Medicinal Properties of Edible Weeds of Crop Fields and Wild plants Eaten by Oraon Tribals of Latehar District, Jharkhand. International Journal of Life Science and Pharma Research. Vo. 5. (2) April 2015 ; Mehta, P. S. et al, 2010, Native plant genetic resources and traditional foods of Uttarakhand Himalaya for sustainable food security and livelihood. Indian Journal or Natural products and Resources. Vol 1(1), March 2010 pp 89-96
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