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Une herbe qui pousse d'année en année. Il a une grande racine pivotante. Il y a plusieurs tiges, chacune avec une paire de petites feuilles opposées étroites. Les feuilles près de la base sont charnues. Ceux-ci sont longs et étroits. La racine est épaisse et charnue. Les fleurs sont en grappes au bout des branches. Il y a 2 à 5 fleurs dans un groupe et elles ont 5 pétales. Ceux-ci sont blancs ou roses{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : A herb that keeps growing from year to year. It has a large taproot. There are several stems each with a pair of small, narrow opposite leaves. The leaves near the base are fleshy. These are long and narrow. The root is thick and fleshy. The flowers are in clusters at the end of the branches. There are 2-5 flowers in a group and they have 5 petals. These are white or pink{{{0(+x).
Consommation
(rapports de comestibilité, parties utilisables et usages alimentaires correspondants) :
: La racine se consomme fraîche ou cuite. Ils sont doux. Ils sont bouillis, cuits au four ou sautés.
Les feuilles sont consommées crues ou cuites.
Les fleurs crues sont ajoutées aux salades{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : The root is eaten fresh or cooked. They are sweet. They are boiled, baked or stir fried. The leaves are eaten raw or cooked.The raw flowers are added to salads{{{0(+x).
Original : Alaska, Asia, Arctic, North America, Russia, Siberia, USA{{{0(+x).
Notes
:
Il existe environ 15 à 20 espèces de Claytonia. Ils sont principalement en Amérique du Nord. Ils ont également été mis dans la famille des Portulacacées{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : There are about 15-20 Claytonia species. They are mostly in North America. They have also been put in the family Portulacaceae{{{0(+x).
dont livres et bases de données : 0"Food Plants International" (en anglais) ;
dont biographie/références de "FOOD PLANTS INTERNATIONAL" : Ainana, L. & Zagrebin, I., 2014, Edible Plants Used by the Siberian Yupik Eskimos of Southeastern Chukotka Peninsula, Russia, (English translation). p 70 ; Heller, C. A., 1962, Wild Edible and Poisonous Plants of Alaska. Univ. of Alaska Extension Service. p 54 ; Kermath, B. M., et al, 2014, Food Plants in the Americas: A survey of the domesticated, cultivated and wild plants used for Human food in North, Central and South America and the Caribbean. On line draft. p 240 ; Lim, T. K., 2015, Edible Medicinal and Non Medicinal Plants. Volume 9, Modified Stems, Roots, Bulbs. Springer p 24 ; Plants for a Future database, The Field, Penpol, Lostwithiel, Cornwall, PL22 0NG, UK. http://www.scs.leeds.ac.uk/pfaf/
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