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Il est vendu sur les marchés locaux au Népal. C'est populaire{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : It is sold in local markets in Nepal. It is popular{{{0(+x).
Distribution
:
C'est une plante tropicale. Il pousse dans les sols humides des forêts de pins et des forêts mixtes. Il pousse sur les termitières{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : It is a tropical plant. It grows in moist soil in pine forests and mixed forests. It grows on termite mounds{{{0(+x).
Localisation
:
Afrique, Asie, Chine, Afrique de l'Est, Himalaya, Inde, Kenya, Malawi, Malaisie, Mozambique, Myanmar, Népal, Nord-est de l'Inde, Pakistan, Philippines, Sri Lanka, Tanzanie, Ouganda, Zambie{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : Africa, Asia, China, East Africa, Himalayas, India, Kenya, Malawi, Malaysia, Mozambique, Myanmar, Nepal, Northeastern India, Pakistan, Philippines, Sri Lanka, Tanzania, Uganda, Zambia{{{0(+x).
Notes
:
Également mis dans la famille des Agaricacées{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : Also put in the family Agaricaceae{{{0(+x).
dont livres et bases de données : 0"Food Plants International" (en anglais) ;
dont biographie/références de "FOOD PLANTS INTERNATIONAL" : Acipa, A. et al, 2013, Nutritional Profile of some Selected Food Plants of Otwal and Ngai Counties, Oyam District, Northern Uganda. African Journal or Food, Agriculture, Nutrition and Development. 13(2) ; Bhaben, T., et al, 2010, Wild edible fungal resources by ethnic tribes of nagaland, India. Indian Journal of Traditional Knowledge. Vol 10(3) p 513 ; Bloesch, U., 2008, Mushroom study, The potential of wild edible mushrooms. GTZ project. p 16 ; Boa, E. R., 2004, Wild edible fungi and their importance to people. FAO Non Wood Forest Products Booklet 17 ; Hall, I. R., et al, 2003, Edible and Poisonous Mushrooms of the World. Timber Press. p 169 ; Joshi, K. and Joshi, A. R., 2008, Ethnobotanical Studies on Some Lower Plants of the Central Development Region, Nepal. Ethnobotanical Leaflets 12:832-40 ; Kiple, K.F. & Ornelas, K.C., (eds), 2000, The Cambridge World History of Food. CUP p 318 ; Mortimer, P. E. et al, 2012, Prized edible Asian mushrooms: ecology, conservation and sustainability. Fungal Diversity 56(1) p 31-47 ; Msuya, T. S., et al, 2010, Availability, Preference and Consumption of Indigenous Foods in the Eastern Arc Mountains, Tanzania, Ecology of Food and Nutrition, 49:3, 208-227 ; Pegler, D. N. & Piearce, G. D., 1980, The Edible Mushrooms of Zambia. Kew Bulletin. 35(3): 475-491 ; Purkayastha, 1978, ; Rijal, A., 2011, Surviving on Knowledge: Ethnobotany of Chepang community from mid-hills of Nepal. Ethnobotany Research & Applications 9:181-215 ; Tibuhwa, 2013, Wild Mushroom - an underutilized healthy food resource and income generator: experience from Tanzania rural areas. Journal of Ethnobiology and Ethnomedicine 9:49 ; Uprety, Y., et al, 2012, Diversity of use and local knowledge of wild edible plant resources in Nepal. Journal of Ethnobotany and Ethnomedicine 8:16
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