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Un arbuste. Il atteint 4,5 m de haut et 3 m de large. Il perd ses feuilles au cours de l'année. L'écorce est sillonnée et gris-brun. Il s'écaille en écailles. Les feuilles sont petites et ont des dents le long du bord. Les fleurs sont blanches et mesurent 18 mm de diamètre. Ils sont en petits groupes. Les fruits sont jaunes ou rouge pourpre{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : A shrub. It grows 4.5 m tall and spreads 3 m wide. It loses its leaves during the year. The bark is furrowed and grey-brown. It flakes off in scales. The leaves are small and have teeth along the edge. The flowers are white and 18 mm across. They are in small clusters. The fruit are yellow or purple-red{{{0(+x).
Consommation
(rapports de comestibilité, parties utilisables et usages alimentaires correspondants) :
: Les fruits sont consommés crus. Ils sont également séchés. Ils sont transformés en conserves, sauces, gelées, sirops et vins.
Ils sont également en conserve{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : The fruit are eaten raw. They are also dried. They are made into preserves, sauces, jellies, syrups and wines. They are also canned{{{0(+x).
dont livres et bases de données : 0"Food Plants International" (en anglais) ;
dont biographie/références de "FOOD PLANTS INTERNATIONAL" : Beckstrom-Sternberg, Stephen M., and James A. Duke. "The Foodplant Database."http://probe.nalusda.gov:8300/cgi-bin/browse/foodplantdb.(ACEDB version 4.0 - data version July 1994) ; Couture, M. D., 1978, Recent and Contemporary Foraging Practices of the Harney Valley Paiute. Thesis, Portland State University ; Cundall, P., (ed.), 2004, Gardening Australia: flora: the gardener's bible. ABC Books. p 1099 ; Facciola, S., 1998, Cornucopia 2: a Source Book of Edible Plants. Kampong Publications, p 204 ; Hedrick, U.P., 1919, (Ed.), Sturtevant's edible plants of the world. p 529 ; Kermath, B. M., et al, 2014, Food Plants in the Americas: A survey of the domesticated, cultivated and wild plants used for Human food in North, Central and South America and the Caribbean. On line draft. p 715 ; Plants for a Future, The Field, Penpol, Lostwithiel, Cornwall, PL22 0NG, UK. http://www.scs.leeds.ac.uk/pfaf/ ; Pl. hartw. 308. 1849 ; Small, E., 2009, Top 100 Food Plants. National Research Council of Canada. p 435 ; Uphof, ; USDA, ARS, National Genetic Resources Program. Germplasm Resources Information Network - (GRIN). [Online Database] National Germplasm Resources Laboratory, Beltsville, Maryland. Available: www.ars-grin.gov/cgi-bin/npgs/html/econ.pl (10 April 2000)
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