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Une fougère. Il est dressé et atteint 70 cm de haut. Les frondes mesurent 25 à 35 cm de long sur 14 à 20 cm de large. La pointe des folioles est divisée le long de la tige. Les corps des spores sont bruns et faciles à voir. Ils se produisent en deux rangées près des veines principales{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : A fern. It is erect and grow to 70 cm high. The fronds are 25-35 cm long by 14-20 cm wide. The tip of the leaflets are divided along the stalk. The spore bodies are brown and easy to see. They occur in two rows near the main veins{{{0(+x).
Culture
:
Les plantes sont cultivées à partir de spores ou en divisant les rhizomes{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : Plants are grown from spores or by splitting the rhizomes{{{0(+x).
Consommation
(rapports de comestibilité, parties utilisables et usages alimentaires correspondants) :
Il est vendu sur les marchés locaux{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : It is sold in local markets{{{0(+x).
Distribution
:
C'est une plante tempérée. Au Népal, il pousse entre 1000 et 2500 m d'altitude. Il pousse dans des endroits humides et ombragés{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : It is a temperate plant. In Nepal it grows between 1000-2500 m altitude. It grows in moist, shady places{{{0(+x).
Original : Asia, Bhutan, Himalayas, India, Nepal{{{0(+x).
Notes
:
Il existe environ 150 espèces de Tectaria. Ils poussent dans les tropiques et les régions subtropicales.
Aussi mis dans la famille des Dryopteridaceae{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : There are about 150 Tectaria species. They grow in the tropics and subtropics. Also put in the family Dryopteridaceae{{{0(+x).
dont livres et bases de données : 0"Food Plants International" (en anglais) ;
dont biographie/références de "FOOD PLANTS INTERNATIONAL" : Aryal, K. P. et al, 2009, Uncultivated Plants and Livehood Support - A case study from the Chepang people of Nepal. Ethnobotany Research and Applications. 7:409-422 ; Dangol, D. R., 2002, Economic uses of forest plant resources in western Chitwan, Nepal. Banko Janakari, 12(2): 56-64 ; Dangol, D. R. et al, 2017, Wild Edible Plants in Nepal. Proceedings of 2nd National Workshop on CUAOGR, 2017. ; Joshi, N., et al, 2007, Traditional neglected vegetables of Nepal: Their sustainable utilization for meeting human needs. Tropentag 2007. Conference on International Agricultural Research for Development. ; Manandhar, N.P., 2002, Plants and People of Nepal. Timber Press. Portland, Oregon. p 451 ; Uprety, Y., et al, 2011, Plant biodiversity and ethnobotany inside the projected impact area of the Upper Seti Hydropower Project, Western Nepal. Environ. Dev. Sustain. (2011) 13:463-492
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