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Une herbe ou un petit arbuste. Il peut atteindre 2 m de haut. Les feuilles sont alternes et il n'a pas de poils urticants. Les feuilles sont oblongues et mesurent 3 à 15 cm de longueur sur 2 à 4 cm de largeur{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : A herb or small shrub. It can grow to 2 m tall. The leaves are alternate and it does not have stinging hairs. The leaves are obliquely oblong and 3-15 cm long by 2-4 cm wide{{{0(+x).
Consommation
(rapports de comestibilité, parties utilisables et usages alimentaires correspondants) :
C'est une plante tropicale et subtropicale. Il pousse près des lisières de forêts entre 200 et 1 800 m d'altitude. Dans le nord-est de l'Inde, il pousse entre 1 700 et 2 000 m au-dessus du niveau de la mer. Au Yunnan{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : It is a tropical and subtropical plant. It grows near the edges of forests between 200-1,800 m above sea level. In Northeastern India it grows between 1,700-2,000 m above sea level. In Yunnan{{{0(+x).
Localisation
:
Asia, Bhutan, China, Himalayas, India, Indochina, Laos, Myanmar, Nepal, Northeastern India, SE Asia, Sikkim, Taiwan, Thailand{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : Asia, Bhutan, China, Himalayas, India, Indochina, Laos, Myanmar, Nepal, Northeastern India, SE Asia, Sikkim, Taiwan, Thailand{{{0(+x).
dont livres et bases de données : 0"Food Plants International" (en anglais) ;
dont biographie/références de "FOOD PLANTS INTERNATIONAL" : Flora of China @ efloras.org Volume 5 ; Konsam, S., et al, 2016, Assessment of wild leafy vegetables traditionally consumed by the ethnic communities of Manipur, northeast India. Journal of Ethnobiology and Ethnomedicine, 12:9 ; Mukhia, P.K., et al, 2013, Wild plants as Non Wood Forest Products used by the rural community of Dagana, a southern foothill district of Bhutan, SAARC Journal, 27 pages ; Pfoze, N. L., et al, 2012, Survey and assessment of floral diversity on wild edible plants from Senapati district of Manipur, Northeast India. Journal or Biodiversity and Environmental Sciences. 1(6):50-52 ; Thapa, Laxmi, 2009, The Research Project on Edible Wild Plants of Bhutan and Their Associated traditional Knowledge. http:hdl.handle.net/10091/2919 ; Tsering, J., et al, 2017, Ethnobotanical appraisal on wild edible plants used by the Monpa community of Arunchal Pradesh. Indian Journal of Traditional Knowledge. Vol 16(4), October 2017, pp 626-637 ; Tsherig, K., 2012, Edible Wild Plants of Bhutan and their contribution to Food and Nutrition Security. Ministry of Ag. and Forests, Bhutan. www.fao.org
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